Recepty » Vepřové maso » Vepřový plátek s žampiony
Vepřové plátky z kýty připravené na žampionech a pórku. Jako přílohu můžeme zvolit pečené brambory.
Suroviny:
2 vepřové řízky z kýty asi 300 g (pro více porcí je potřeba přidat suroviny)
sůl, pepř
100 g pórku
50 g žampionů (může být i více podle chuti)
tuk na smažení a sádlo
½ lžičky mletého zázvoru
sójová omáčka
1 dl červeného vermutu
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme sójovou omáčkou a olejem a dáme na 1 hodinu odležet do lednice. Pórek a žampiony nakrájíme na plátky. Maso opečeme prudce na sádle a tuku (použijeme v poměru půl na půl). Maso vyjmeme z tuku a necháme v teple. Na tuku zpěníme ½ lžičky mletého zázvoru a restujeme pór a žampiony, na zeleninu vložíme zpět maso, podlijeme 1 dl vermutu a podlijeme ještě vývarem nebo teplou vodou. Necháme dusit doměkka a nakonec vysmahnout do tuku. Hotové podáváme s opečenými bramborami posypané pažitkou a můžeme přidat nakrájenou zeleninu nebo zeleninový salát.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Panzanella - salát z rajčat a chleba
» Jablkový moučník s čokoládou
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt