Recepty » Vepřové maso » Vepřový plátek s žampiony

Vepřový plátek s žampiony

Vepřové plátky z kýty připravené na žampionech a pórku. Jako přílohu můžeme zvolit pečené brambory.

Suroviny:
2 vepřové řízky z kýty asi 300 g (pro více porcí je potřeba přidat suroviny)
sůl, pepř
100 g pórku
50 g žampionů (může být i více podle chuti)
tuk na smažení a sádlo
½ lžičky mletého zázvoru
sójová omáčka
1 dl červeného vermutu

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme sójovou omáčkou a olejem a dáme na 1 hodinu odležet do lednice. Pórek a žampiony nakrájíme na plátky. Maso opečeme prudce na sádle a tuku (použijeme v poměru půl na půl). Maso vyjmeme z tuku a necháme v teple. Na tuku zpěníme ½ lžičky mletého zázvoru a restujeme pór a žampiony, na zeleninu vložíme zpět maso, podlijeme 1 dl vermutu a podlijeme ještě vývarem nebo teplou vodou. Necháme dusit doměkka a nakonec vysmahnout do tuku. Hotové podáváme s opečenými bramborami posypané pažitkou a můžeme přidat nakrájenou zeleninu nebo zeleninový salát.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Obrácené pikantní řízky

» Bylinkové maso

» Vepřové plátky na kmínu

» Bramborákové věže

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2019 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt