Recepty » Vepřové maso » Bramborákové věže
Bramboráky pokladené na sebe společně s masem a zelím.
Suroviny:
5 větších brambor
3 vejce
5 stroužků česneku
1 cibule, sůl, pepř, majoránka, 5 vrchovatých lžic polohrubé mouky
1 dcl horkého mléka
asi 0,5 kg upečené kotlety
200 g mírně podušeného kysaného zelí
olej
Maso dáme do pekáče, osolíme, posypeme kmínem, podlijeme vodou a pečeme do změknutí. Zelí podusíme na cibulce, dochutíme solí a cukrem podle potřeby. Brambory oloupeme, nastrouháme a slijeme nadbytečnou vodu. Přidáme mléko, vejce, jemně nakrájenou cibuli, sůl, pepř, majoránku, mouku a prolisovaný česnek. Utvoříme těsto na bramboráky. Na lívanečníku upečeme dorůžova. Maso nakrájíme na tenké plátky a pokládáme společně se zelím a bramboráky na sebe. Začínáme a končíme bramborákem. Při přípravě jídlo trochu vychladne. Dáme tedy na pekáček a na 5 minut pod gril ohřát. K tomuto sytému jídlu můžeme podávat např. zeleninový salát.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Kuřecí maso cacciatore s bazalkou a oreganem
» Libové vepřové na česneku s bramborami
» Kuřecí maso na smetaně se zeleninou
Copyright © 2010 - 2021 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt