Recepty » Vepřové maso » Vepřové řízky s olivami

Vepřové řízky s olivami

Vepřové maso s olivami na bílém víně a jako příloha hrášková rýže.

Suroviny:
4 vepřové kotlety
sůl
pepř
olivy
20 g másla
olej
petržel nebo pažitka
1,5 dl bílého vína
vývar nebo voda na podlití

Postup přípravy

Maso naklepeme, osolíme, opepříme a nařízneme po okrajích. Z oliv slijeme nálev a necháme je odkapat. Rozehřejeme olej na pánvi a opékáme maso po obou stranách. Potom podlijeme vývarem, vínem, přidáme olivy a dusíme. Před dokončením přidáme máslo a necháme prohřát. Když je maso hotové, dáme na talíře a podáváme s hráškovou rýží, kterou posypeme nasekanou petrželkou nebo pažitkou.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Panenka na grilu jako minutka

» Kotlety na česneku

» Kotlety na hořčici

» Kotlety po myslivecku

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2018 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt