Recepty » Vepřové maso » Vepřové řízky s olivami
Vepřové maso s olivami na bílém víně a jako příloha hrášková rýže.
Suroviny:
4 vepřové kotlety
sůl
pepř
olivy
20 g másla
olej
petržel nebo pažitka
1,5 dl bílého vína
vývar nebo voda na podlití
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a nařízneme po okrajích. Z oliv slijeme nálev a necháme je odkapat. Rozehřejeme olej na pánvi a opékáme maso po obou stranách. Potom podlijeme vývarem, vínem, přidáme olivy a dusíme. Před dokončením přidáme máslo a necháme prohřát. Když je maso hotové, dáme na talíře a podáváme s hráškovou rýží, kterou posypeme nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Jablkový moučník s čokoládou
» Krůtí maso s česnekem a paprikou
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt