Recepty » Přílohy

Hrášková rýže

Rýže s hráškem a cibulí jako příloha vhodná k masu.

Suroviny:
300 g rýže
180 g sterilovaného hrášku v konzervě
1 lžíce podravky
1 cibule
trochu oleje
sůl

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na oleji necháme zesklovatět. Odstavíme a přidáme sypanou rýži, hrášek, lžíci podravky a trochu osolíme. Vše promícháme, dáme do skleněné varné misky, zalijeme horkou vodou, aby byla trochu nad úroveň rýže, přikryjeme poklicí a necháme dusit v troubě na cca 180 - 200°C. Po vyvaření vody by měla být rýže měkká (zkontrolujeme) a můžeme podávat jako přílohu k masu.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Bramborové halušky

» Kari rýže

» Lyonské brambory

» Rajčatová salsa

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2025 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt