Recepty » Přílohy
Rýže s hráškem a cibulí jako příloha vhodná k masu.
Suroviny:
300 g rýže
180 g sterilovaného hrášku v konzervě
1 lžíce podravky
1 cibule
trochu oleje
sůl
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na oleji necháme zesklovatět. Odstavíme a přidáme sypanou rýži, hrášek, lžíci podravky a trochu osolíme. Vše promícháme, dáme do skleněné varné misky, zalijeme horkou vodou, aby byla trochu nad úroveň rýže, přikryjeme poklicí a necháme dusit v troubě na cca 180 - 200°C. Po vyvaření vody by měla být rýže měkká (zkontrolujeme) a můžeme podávat jako přílohu k masu.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
Copyright © 2010 - 2025 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt