Recepty » Vepřové maso » Vepřové maso v mrkvi

Vepřové maso v mrkvi

Mrkev je zdravá. Mnozí ji ale nemají rádi ve vařeném stavu. Zkuste tedy tento recept, kde si přijdou na své konzumenti masa i zeleniny.

Suroviny:
1 kg vepřové plece
mrkev podle chuti, nejlépe 1:1 s masem
2 cibule
sůl, pepř, olej nebo sádlo

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky. Na pánvi orestujeme 2 nakrájené cibule. Přidáme maso, osolíme, opepříme a opékáme. Asi po 15 minutách podlijeme trochou vody a dusíme. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka, přidáme k poloměkkému masu a společně dusíme doměkka. Nakonec zahustíme trochou máslové nebo instantní jíšky. Podáváme s vařenými bramborami. Toto jídlo vás překvapí svou chutí a liší se zásadně od jiných mrkvových pokrmů.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Segedínský guláš

» Kotlety na zelenině s bramboráčky

» Vepřové kotlety na divoko

» Vepřové plátky na pivě

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt