Recepty » Vepřové maso » Vepřové maso v mrkvi
Mrkev je zdravá. Mnozí ji ale nemají rádi ve vařeném stavu. Zkuste tedy tento recept, kde si přijdou na své konzumenti masa i zeleniny.
Suroviny:
1 kg vepřové plece
mrkev podle chuti, nejlépe 1:1 s masem
2 cibule
sůl, pepř, olej nebo sádlo
Maso nakrájíme na kostky. Na pánvi orestujeme 2 nakrájené cibule. Přidáme maso, osolíme, opepříme a opékáme. Asi po 15 minutách podlijeme trochou vody a dusíme. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kolečka, přidáme k poloměkkému masu a společně dusíme doměkka. Nakonec zahustíme trochou máslové nebo instantní jíšky. Podáváme s vařenými bramborami. Toto jídlo vás překvapí svou chutí a liší se zásadně od jiných mrkvových pokrmů.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Panzanella - salát z rajčat a chleba
» Jablkový moučník s čokoládou
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt