Recepty » Vepřové maso » Vepřové kotlety na divoko

Vepřové kotlety na divoko

Libové vepřové maso z kotlet opečeme a dusíme společně se zeleninou, tymiánem a červeným vínem. Jako příloha je zde využita rýže.

Suroviny:
Vepřové kotlety
1 mrkev
¼ celeru
2 cibule
tymián – čerství 2 snítky či je možné použít sušený
0,2 dl červené víno
pepř, sůl
5 kuliček nové koření
1 bobkový list

Postup přípravy

Nakrájíme mrkev, celer a cibuli na kostičky. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi s rozpuštěným tukem či olejem. Posléze maso vyjmeme a vložíme do pánve nakrájenou mrkev a celer. Chvíli opékáme a potom k nim přidáme cibuli a počkáme až zesklovatí. Zelenina se nesmí připálit a zhnědnout. Potom vložíme do zeleniny zpět maso, přidáme tymián, nové koření, bobkový list, zalijeme červeným vínem a dusíme doměkka. Průběžně podléváme vodou, kdo chce, může přidat i trochu dalšího vína. Nakonec zeleninu propasírujeme a použijeme do vzniklé omáčky. Podáváme s vařenou rýží.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Kotlety na zelenině s bramboráčky

» Pikantní kapsička

» Plněná cuketa masovou směsí

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt