Recepty » Vepřové maso » Vepřová roláda

Vepřová roláda

Suroviny:
1 kg vepřové kýty
4 vejce
1 cibule
100 g šunky
2 sterilované okurky, červená paprika syrová nebo sterilovaná
hrst krájených žampionů
hořčice
sůl, pepř, trochu oleje
5 dkg másla

Postup přípravy

Nejprve si uděláme náplň. Na oleji osmažíme cibulku, přidáme žampiony, šunku, nakrájené okurky a papriku. Osolíme, trochu, opepříme a přidáme vajíčka a mícháme až vajíčka ztuhnou.

Maso očistíme, osušíme a pořádně ostrým nožem rozřízneme na plát. Naklepeme tak, aby v mase nebyly díry. Osolíme, opepříme a potřeme hořčicí a nádivkou. Pečlivě zatočíme, aby náplň nevypadla a stáhneme motouzem. Pečeme v troubě doměkka, cca 90 minut při 200°C a potíráme rozpuštěným máslem. Hotové maso nakrájíme na plátky a podáváme s houskovým knedlíkem nebo bramborovou kaší. Jako příloha se hodí jak kompot, nebo dobře udělaný špenát.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Debrecínské závitky

» Srbské maso

» Vepřové kostky na paprice s hříbky

» Pečené vepřové s bramborami

» Obložené kotlety

» Segedínský guláš

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2024 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt