Recepty » Kuřecí maso » Rizoto čína
Rizoto s čínskou zeleninou, kari kořením a bazalkou jde udělat velmi rychle, kromě masa nic nekrájíme, takže můžeme prakticky okamžitě začít s vařením. Navíc je poměrně málo kalorické.
Suroviny:
1 kuřecí prso cca 150 – 200 g
300 g rýže (lepší je parboiled, která se nerozvaří a nelepí se)
2 lžíce sójové omáčky
1 lžička sušeného česneku
¨pepř, sůl, mletá červená paprika
1 lžíce bazalky
olej
200 g čínské zeleniny (prodává se v marketu pod tímto názvem – jsou v ní houby, pórek, paprika, cibule, mrkev, bambusové výhonky, fazolové klíčky)
1 lžička kari koření
3 kuličky nového koření
volitelně strouhaný sýr, petrželová nať
Necháme uvařit rýži s kari kořením, přidáme 3 kuličky nového koření a sůl. Maso nakrájíme na menší kostky. Na pánev dáme olej, aby pokryl dno. Opečeme na něm krátce maso, které opepříme, posypeme mletou paprikou a polijeme sójovou omáčkou. Přidáme zeleninu, posypeme sušeným česnekem a bazalkou. Chvíli mícháme a potom přikryjeme poklicí a dusíme asi 10 minut. Když je směs hotová, smícháme ji s hotovou rýží a podáváme. Můžeme posypat strouhaným sýrem a petrželovou natí.
Diskuse k článku (0)
» Kuřecí maso na smetaně se zeleninou
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Jablkový moučník s čokoládou
» Krůtí maso s česnekem a paprikou
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt