Recepty » Kuřecí maso » Kuřecí steak na kari koření

Kuřecí steak na kari koření

Jednoduše připravený plátek kuřecího masa s kořením, cibulí a žampiony. Podáváme s vařenými bramborami s pažitkou.

Suroviny na 1 porci:
1 plátek kuřecích prsou
1 rovná lžička kari koření
1 lžíce sójové omáčky
koření na steak
1 cibule
100 g žampionů
pažitka
olej

Postup přípravy

Maso polijeme sójovou omáčkou, posypeme po celém povrchu malým množstvím kořením na steak a potom posypeme kari kořením, které vetřeme na maso po obou stranách. Přikryjeme fólií a necháme v chladu přes noc. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozdělíme na dílky. Žampiony nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej. Dáme na něj maso a opékáme 2 minuty. Potom otočíme a opékáme další 2 minuty. Přidáme cibuli a žampiony. Nejprve opékáme krátce na vyšší teplotu a potom oheň stáhneme. Celkem opékáme cca 12 minut. Dáváme pozor, aby se maso ani zelenina nepřipekly. Podáváme s bramborami, které posypeme nasekanou pažitkou.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Kuřecí s žampiony zapečené se sýrem

» Rychlá fit čína

» Kuřecí s mrkví, hráškem a kukuřicí

» Kuřecí maso na smetaně se zeleninou

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2020 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt