Recepty » Kuřecí maso » Kuřecí marinované s bazalkou

Kuřecí marinované s bazalkou

Kuřecí maso s bazalkou, česnekem a barevným pepřem. Jako přílohu zvolíme rýži.

Suroviny:
0,3 – 0,5 kg kuřecích prsou
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
3 lžičky bazalky sušené nebo čerstvé lístky, aby odpovídaly sušenému množství
pepř
sůl
barevný pepř (asi 15 kuliček)
1 červená paprika kápie
½ lžičky červené mleté papriky
½ lžičky solamylu

Postup přípravy

Maso nakrájíme asi na 2 cm nudličky. Česnek prolisujeme. Papriku a cibuli nakrájíme nadrobno. Vše dáme do misky, přidáme bazalku, koření, sójovou omáčku, promícháme, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme alespoň 12 hodin marinovat. Potom smažíme na oleji na pánvi. Maso musí být propečené a zelenina měkká, ale ne rozvařená. Podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s rýží nebo kari rýží a se zeleninovým salátem.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Kuřecí minutka na pepři a tymiánu

» Kuřecí s žampiony zapečené se sýrem

» Kuřecí steak na kari koření

» Asijské plátky

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2021 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt