Recepty » Kuřecí maso » Kuřecí marinované s bazalkou
Kuřecí maso s bazalkou, česnekem a barevným pepřem. Jako přílohu zvolíme rýži.
Suroviny:
0,3 – 0,5 kg kuřecích prsou
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
3 lžičky bazalky sušené nebo čerstvé lístky, aby odpovídaly sušenému množství
pepř
sůl
barevný pepř (asi 15 kuliček)
1 červená paprika kápie
½ lžičky červené mleté papriky
½ lžičky solamylu
Maso nakrájíme asi na 2 cm nudličky. Česnek prolisujeme. Papriku a cibuli nakrájíme nadrobno. Vše dáme do misky, přidáme bazalku, koření, sójovou omáčku, promícháme, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme alespoň 12 hodin marinovat. Potom smažíme na oleji na pánvi. Maso musí být propečené a zelenina měkká, ale ne rozvařená. Podle chuti osolíme a opepříme. Podáváme s rýží nebo kari rýží a se zeleninovým salátem.
Diskuse k článku (0)
» Kuřecí minutka na pepři a tymiánu
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Kuřecí maso cacciatore s bazalkou a oreganem
» Libové vepřové na česneku s bramborami
» Kynutý koláč s tvarohem, mákem a povidly
» Filé z aljašské tresky na houbách s hořčicí
Copyright © 2010 - 2021 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt