Recepty » Omáčky » Rajčatová omáčka s bylinkami

Rajčatová omáčka s bylinkami

Sezóna rajčat právě vrcholí a mnozí jich mají přebytky. Nejlepší je samozřejmě okamžitá spotřeba, protože z nich tak získáme nejvíce živin a jsou nejchutnější. Proto si připravíme rajčatovou omáčku s kuřecím masem, s bylinkami, zeleninou a kořením. Ideální přílohou jsou těstoviny.

Suroviny:
300 - 500 g čerstvých cherry rajčat
300 - 400 g kuřecích prsou
20 snítek tymiánu
20 lístků bazalky
5 snítek petrželové natě
Sůl, pepř
2 lžičky koření na steak
2 stroužky česneku
2 menší cibule
2 lžíce sójové omáčky
Olivový olej

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky asi 2 cm. Rajčata překrojíme na půlky. Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky. Otrháme lístky tymiánu ze stonků. Tymián, bazalku a petržel nasekáme nadrobno. Na pánev nalijeme malé množství olivového oleje, aby pokryl dno. Ohřejeme na střední teplotě, olej se nesmí přepálit. Nejprve na olej dáme cibuli a česnek a necháme prohřívat. Potom přidáme maso, které pokapeme sójovou omáčkou, opepříme, posypeme kořením na steak a sušeným česnekem. Chvilku opékáme otočíme a opět maso posypeme kořením a opékáme jen do doby, kdy není vidět, že je syrové. Potom přidáme rajčata, bazalku, tymián a promícháme. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 30 minut. Nakonec přimícháme petržel a podle chuti osolíme. Necháme ještě asi 5 minut prohřát a podáváme s těstovinami. Posypeme strouhaným sýrem.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Játrová specialita

» Kuřecí guláš italsky

» Pečeně s rajčaty bez tuku

» Kuřecí směs na česneku s těstovinami

» Kotlety s houbovou omáčkou

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2024 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt