Recepty » Drůbež » Játrová specialita
Velmi jednoduché na přípravu a přitom levné a chutné jídlo. Jako přílohu zvolíme brambory.
Suroviny:
500 g kuřecích jater (případně jiných např. krůtích nebo vepřových)
2 stroužky česneku
1 cibule
1 paprika
2 lžíce sójové omáčky
Tymián 10 snítek čerstvého nebo sušený
Pažitka (pokud nemáme, můžeme použít bazalku)
Petrželová nať
Pepř, sůl
Játra očistíme, zbavíme nevhodných částí a omyjeme. Cibuli nakrájíme na plátky, papriku na nudličky a česnek prolisujeme. Bylinky nasekáme nadrobno. Na pánev dáme olej. Nejprve restujeme játra. Přidáme cibuli, papriku, sójovou omáčku, opepříme, přidáme česnek, tymián a pažitku. Několik minut opékáme, přiklopíme poklicí a dusíme na mírnějším ohni. Nakonec podle chuti osolíme. Podáváme s bramborami posypanými petrželí a s tatarskou omáčkou.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Kuřecí maso s omáčkou se špenátem
» Krůtí maso s mozzarellou a bylinkami
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt