Recepty » Ryby » Pstruh pečený s česnekem a bylinkami
Připravíme si pstruha s příchutí česneku, bazalky, petrželky a oregana. Podáváme s bramborami.
Suroviny:
pstruh 2 ks pro dvě porce
petrželová nať 1 hrst
bazalka 1 hrst
oregano několik snítek
4 stroužky česneku
pažitka
citronová šťáva
máslo
hladká mouka
Ryby omyjeme pod tekoucí vodou a pokapeme citronovou šťávou, zejména uvnitř. Bylinky omyjeme a nasekáme na jemno. Bazalku, oregano a petrželku smícháme dohromady a přidáme ke směsi česneku se solí. Česnek je nejlepší domácí český. Oloupeme ho, prolisujeme a smícháme se solí. Důkladně promícháme s připravenými bylinkami. Část použijeme na vyplnění vnitřku pstruhů. K druhé části přidáme asi 40 až 50 g másla, lžíci strouhanky, smícháme a dáme prozatím stranou. Naplněné pstruhy zaprášíme moukou. Rozehřejeme máslo na pánvi s nepřilnavým povrchem a krátce osmažíme z obou stran. Poté si připravíme skleněnou pečící nádobu. Vytřeme ji máslem, aby se nám ryby při pečení nepřipalovaly. Na máslo do pečící nádoby přemístíme připravené pstruhy z pánve. Navrch je potřeme směsí bylinek, česneku a másla. Pečeme v troubě dozlatova při 200°C asi 20 minut a na závěr zapneme asi na 10 minut horkovzdušnou troubu. Maso neustále hlídáme, aby se nespálilo a případně, pokud už je při pohledu hotové, vypneme dříve. Podáváme s bramborami a na závěr posypeme pažitkou. Vhodný je také zeleninový salát.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
Copyright © 2010 - 2024 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt