Recepty » Ryby » Filety z lososa s pórkem
Maso z lososa je velmi chutné a navíc má příznivý vliv na organismus, protože obsahuje omega 3 nenasycené mastné kyseliny. Připravíme si ho spolu s pórkem.
Suroviny:
4 filety z lososa bez kostí s kůží
1 menší pórek
hrst čerstvých bylin (petržel, tymián, kopr)
sůl, pepř, 1 lžíce citronové šťávy
olej
Pórek nasekáme nadrobno. Do misky dáme asi 2 lžíce oleje, přidáme citronovou šťávu, sekaný pórek a byliny. Osolíme, opepříme, vetřeme do ryby a necháme odležet alespoň 2 hodiny. Maso opečeme na pánvi nejprve kůží dolu asi 3 minuty. Pak otočíme a ještě opečeme po druhé straně 2 minuty. Přidáme zbytek nálevu s pórkem a bylinami a 1 minutu dusíme. Po vyjmutí hotové ryby lze zeleninu ještě chvíli podusit. Podáváme s opečenými bramborami a čerstvou zeleninou.
Diskuse k článku (1)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Kuřecí maso s omáčkou se špenátem
» Krůtí maso s mozzarellou a bylinkami
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt