Recepty » Ryby
Pstruh se zeleninou (paprika, rajčata), bylinkami (tymián, oregano, pažitka, petržel) a s houbami, nejlépe nasbíraných v lese, ale lze použít i žampiony. Podáváme s bramborami.
Suroviny:
2 pstruhy
1 zelená paprika
1 velké nebo 2 menší rajčata
10 dkg anglické slaniny
bylinky lžíce od každého druhu – tymián, petrželka, oregano, pažitka
80 g másla
2 dl bílého vína
1 cibule
citronová šťáva
lžička soli
200 g čerstvých nebo mražených hub (pokud nejsou, lze použít žampiony)
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Papriku nakrájíme na proužky, slaninu nadrobno. Rajče spaříme, oloupeme a rozkrájíme na čtvrtky. Ryby necháme rozmrazit, omyjeme je a osušíme. Osolíme je a pokapeme citronovou šťávou. Do vnitřku pstruhů dáme bylinky a poté necháme odležet v chladu 30 minut. Na pánvi necháme rozpálit slaninu, postupně přidáváme máslo, cibuli, papriku a houby. Restujeme přibližně 10 minut. Připravíme si zapékací mísu, na dno vysypeme z pánve restovanou směs, na ní položíme pstruhy, zalijeme bílým vínem, přikryjeme víkem a pečeme přibližně 40 minut při 200°C. Před dokončením přidat rajče a odklopené necháme dopéct. Podáváme s vařenými bramborami.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
Copyright © 2010 - 2025 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt