Recepty » Ryby » Marinovaný losos
Dobré maso lososa lze připravit různými způsoby. Můžeme ho třeba naložit do marinády a poté smažit nebo grilovat.
Suroviny:
2 porce lososa
2 dl olivového oleje
3 lžíce maggi
3 lžíce sójové omáčky
pepř, sůl, koření na ryby
3 stroužky česneku
citronová šťáva
petržel
1 lžíce bílého vína
Lososa necháme rozmrazit, maso osušíme. Stroužky česneku prolisujeme a utřeme s trochou soli, pepře a koření na ryby. Do misky dáme olej, maggi, sójovou omáčku, bílé víno a česnek s kořením a vše důkladně promícháme. Do skleněné mísy dáme lososa a zalijeme marinádou. Snažíme se, aby byla ryba dobře rozprostřená a marináda se dostala ke všem částem. Vše přikryjeme skleněnou poklicí a necháme cca 12 hodin odležet v lednici. Poté si připravíme pánev, na které rozehřejeme olej. Vyjmeme lososa z marinády a na pánvi smažíme z obou stran dorůžova. Když je ryba hotová, pokapeme ji pár kapkami citronové šťávy. Pokud nechceme lososa smažit, lze ho také grilovat. Podáváme s vařenými bramborami a ozdobíme petrželkou. Přidat můžeme také zeleninu.
Diskuse k článku (0)
» Pstruh pečený s česnekem a bylinkami
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Jablkový moučník s čokoládou
» Krůtí maso s česnekem a paprikou
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt