Recepty » Ostatní » Králík na oreganu

Králík na oreganu

Králík připravený na oreganu s žampiony, pepřem a sójovou omáčkou. Podáváme s rýží.

Suroviny:
králík 4 stehna
2 lžičky oregana
1 cibule
3 – 4 stroužky česneku
3 lžičky worcesteru
4 lžičky sójové omáčky
několik kuliček celého pepře
pepř
sůl
olej
1 balení žampionů (čerstvé nebo v konzervě ve slaném nálevu)

Postup přípravy

Česnek prolisujeme a smícháme se solí. Přidáme 2 lžíce oleje, worcester a sójovou omáčku. Směsí potřeme maso. Potom posypeme oreganem a opepříme. Dáme na noc do lednice. Na pánev dáme malé množství oleje , aby pokrylo celé dno pánve. Nejprve na pánvi krátce orestujeme cibuli nakrájenou na kostičky. Přidáme stehna i s marinádou a opékáme asi 2 minuty z každé strany, podlijeme vodou a dáme do zapékací mísy. Zasypeme nakrájenými žampiony, přidáme celý pepř maso přiklopíme a necháme péct asi 2 hodiny v troubě při 180 – 200°C. Podáváme s rýží nebo chlebem.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Králík v marinádě

» Pečený králík po francouzsku

» Králík se žampiony

» Králík s kořením a zeleninou

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2020 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt