Recepty » Ostatní » Pečený králík po francouzsku
Králičí stehna pečená s žampiony, olivami a podlévaná vínem. Podávané s bramborami.
Suroviny:
5 králičích stehen (či případně jiných částí králíka)
olej
divoké koření (případně jednotlivě pepř, tymián, nové koření, bobkový list)
100 g žampionů
2 dl červeného vína
zelené olivy 30 g
20 g hladké mouky
2 cibule
Maso omyjeme, osušíme a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. Olivy použijeme bez nálevu. Na pánev dáme olej, rozehřejeme, přidáme cibuli a poté maso a opečeme dozlatova. Poté podlijeme vodou, případně vývarem, přikryjeme poklicí a dusíme do změknutí masa. Postupně přidáme koření, červené víno a poté zahustíme hladkou moukou, kterou jsme si předtím rozmíchali ve studené vodě. Když je maso měkké, vyndáme ho, šťávu procedíme, maso dáme zpět, přidáme žampiony a olivy a ještě chvíli dusíme. Nakonec ještě případně podle chuti dosolíme. Podáváme s bramborami, třeba na lyonský způsob.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Kuřecí maso cacciatore s bazalkou a oreganem
» Libové vepřové na česneku s bramborami
» Kynutý koláč s tvarohem, mákem a povidly
» Těstoviny s tuňákem, paprikami a žampiony
» Kuřecí marinované s bazalkou
Copyright © 2010 - 2021 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt