Recepty » Těstoviny » Těstoviny s kuřecím masem

Těstoviny s kuřecím masem

Italské těstoviny s feferonkou, česnekem a olejem a kuřecí maso s bylinkami a s citronovou šťávou. Posypeme sýrem a petrželí.

Suroviny:
0,5 kg kuřecího masa
1 feferonku
5 - 6 stroužků česneku
těstoviny podle počtu porcí
strouhaný sýr, nejlépe parmezán
petržel nebo pažitka na posypání
oregano, tymián
šťáva z jednoho citronu
sůl
pepř

Postup přípravy

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky nebo nudličky. Posypeme ho pepřem, tymiánem, oreganem, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme uležet. Česnek nakrájíme na plátky, feferonku na drobno. Na oleji osmažíme kuřecí maso.

V hrnci necháme uvařit těstoviny podle návodu tak, aby se nerozvařily. Zvlášť si uděláme omáčku z česneku a feferonky s olivovým olejem. Na pánev dáme trochu olivového oleje, aby se rozlil na středně velké pánvi. Přidáme česnek a feferonku a smažíme přibližně 5 minut. Přitom dáváme pozor, aby se česnek s feferonkou nepřipálily.

Těstoviny potom promícháme s omáčkou z česneku a feferonky, dáme na talíř, přidáme kuřecí maso a posypeme strouhaným sýrem a petrželí nebo pažitkou.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Těstoviny s rajčatovou omáčkou

» Kuřecí maso cacciatore

» Kuřecí s těstovinami s tymiánem

» Kuřecí na smetaně s hlívou

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2018 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt