Recepty » Kuřecí maso » Kuřecí maso cacciatore
Italský recept na chutná kuřecí prsíčka s oreganem a bazalkou a s rajčatovou omáčkou.
Suroviny:
500 g kuřecích prsíček
4 stroužky česneku
1 cibule
1 konzerva rajčat
1 lžíce bazalky
1 lžíce oregana
bazalku i oregano lze použít čerstvé, pokud je máme
rajčatové pyré nebo protlak 1 šálek
sůl
barevný pepř čerstvě namletý
olej
Maso nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme. Dáme na pánev s trochou oleje a maso nejprve chvilku restujeme. Poté přidáme nakrájenou cibuli a česnek. Počkáme, až cibule zesklovatí a přidáme rajčata, oregano, bazalku a pyré (případně protlak). Promícháme, dáme do zapékací misky, přikryjeme a pečeme v troubě cca 30 – 40 min při 180 – 200 °C. Když je maso měkké, podáváme ho s těstovinami.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Kuřecí maso s omáčkou se špenátem
» Krůtí maso s mozzarellou a bylinkami
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt