Recepty » Hovězí maso » Hovězí na pepři a žampionech

Hovězí na pepři a žampionech

Hovězí maso pečené s barevným pepřem a žampiony ve vlastní šťávě. Jako přílohu zvolíme rýži.

Suroviny:
0,5 kg hovězího masa (např. kýta nebo jiné libové části)
4 lžičky hořčice
1 lžička solamylu
200 g žampionů
sůl
10 kuliček celého barevného pepře
2 stroužky česneku
pepř
4 lžičky sójové omáčky
5 – 8 snítek tymiánu

Postup přípravy

Maso nakrájíme na kostky. Dáme do mísy a přidáme 4 lžičky hořčice, 1 lžičku solamylu, 4 lžičky sójové omáčky, 10 kuliček barevného pepře, 2 stroužky nasekaného česneku a nasekané lístky tymiánu. Promícháme s masem a necháme v lednici marinovat do druhého dne. Druhý den rozehřejeme troubu, maso v zapékací míse s marinádou podlijeme vývarem nebo vodou, přidáme nakrájené žampiony na plátky a necháme péct asi 2 hodiny nebo podle toho, jak bude maso měkké. Podle chuti ještě osolíme a opepříme. Podáváme s rýží, kterou posypeme nasekanou petrželovou natí.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Maďarský guláš

» Marinované hovězí s worcesterem

» Hovězí se zeleninou na víně

» Marinované hovězí na grilu

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2021 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt