Recepty » Ostatní » Dušená játra

Dušená játra

Játra dušená s cibulí a česnekem. Jednoduché a levné jídlo. Podáváme s rýží.

Suroviny:
0,5 kg jater (kuřecí, vepřová, krůtí)
1 velká cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce sójové omáčky
olej
pepř, sůl
drcený kmín 1 - 2 lžičky
2 lžíce mouky

Postup přípravy

Játra nakrájíme na kostky a odstraníme blány a žíly. Cibuli nakrájíme na kostičky a česnek nasekáme nadrobno. Rozehřejeme olej na pánvi a krátce restujeme cibuli a česnek. Přidáme játra a několik minut opékáme. Podlijeme vodou, opepříme, přidáme drcený kmín, sojovou omáčku, zamícháme a přikryjeme poklicí. Dusíme asi 20 - 30 minut. Když jsou játra měkká, zahustíme moukou rozmíchanou v teplé vodě tak, aby směs byla hladká bez hrudek. Dusíme ještě chvíli, aby se směs řádně provařila a vytvořila se hladká omáčka. Potom podle chuti osolíme a podáváme s vařenou rýží.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Játra na víně

» Šunkové knedlíky s vajíčkem

» Tuňáková pizza

» Játrová specialita

» Kuřecí směs na česneku s těstovinami

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2022 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt