Recepty » Ostatní
Fazolky se smetanou a libovým vařeným masem, jako příloha brambory. Přidat můžeme také vajíčka. Kyselou příchuť docílíme přidáním malého množství octa.
Suroviny:
1 balíček čerstvých fazolek nebo 1 sáček mražených
sůl, pepř, olej
1 malá cibule
vajíčka (podle počtu osob – 1 na osobu)
200 ml smetany ke šlehání
lžička octa
lžička cukru
hrstku čerstvého kopru
Čerstvé fazolky odstopkujeme a nakrájíme na kousky asi 4 cm dlouhé. Mražené jsou již očištěné. Na oleji zpěníme cibulku, přidáme fazolky, sůl, pepř a podlijeme trochu vodou. Dusíme doměkka, asi 10 – 15 minut. Přidáme ocet, cukr a 1 smetanu rozmíchanou s 1 rovnou lžíci hladké mouky. Chvilku provaříme na mírném ohni a dochutíme sekaným koprem.
Podáváme s vařenými bramborami, vařeným vajíčkem a plátkem vařeného masa. Můžeme též dát pouze sázená vejce.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
Copyright © 2010 - 2025 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt