Recepty » Ostatní » Krkonošské rizoto

Krkonošské rizoto

Toto rizoto jsem se naučila od kamarádky a s italským nemá vůbec nic společného. Ale i zarytí odpůrci rizota vymetou talíř.

Suroviny:
½ kg vepřové plece (ještě chutnější je libový bůček)
2 sáčky rýže
2 stroužky česneku
1 mražená zelenina (mrkev, hrášek, kukuřice)
sůl
pepř
olej nebo 1 lžíce sádla

Postup přípravy

Cibuli, česnek a maso nakrájíme na kostičky. Na oleji nebo sádle osmažíme cibulku, česnek, přidáme maso, osolíme a opepříme a vše osmažíme dorůžova. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Asi 15 minut před koncem přidáme rozmrazenou zeleninu. Směs vydusíme na tuk, uvaříme 2 sáčky rýže dle návodu a smícháme s masem a zeleninou. Rizoto dáme na talíř, posypeme strouhaným sýrem a obložíme čerstvou zeleninou.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Zapečený květák

» Směs na topinky

» Domácí paštika

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2024 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt