Recepty » Ostatní » Krkonošské rizoto
Toto rizoto jsem se naučila od kamarádky a s italským nemá vůbec nic společného. Ale i zarytí odpůrci rizota vymetou talíř.
Suroviny:
½ kg vepřové plece (ještě chutnější je libový bůček)
2 sáčky rýže
2 stroužky česneku
1 mražená zelenina (mrkev, hrášek, kukuřice)
sůl
pepř
olej nebo 1 lžíce sádla
Cibuli, česnek a maso nakrájíme na kostičky. Na oleji nebo sádle osmažíme cibulku, česnek, přidáme maso, osolíme a opepříme a vše osmažíme dorůžova. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Asi 15 minut před koncem přidáme rozmrazenou zeleninu. Směs vydusíme na tuk, uvaříme 2 sáčky rýže dle návodu a smícháme s masem a zeleninou. Rizoto dáme na talíř, posypeme strouhaným sýrem a obložíme čerstvou zeleninou.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
Copyright © 2010 - 2024 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt