Recepty » Drůbež » Pečená krůta

Pečená krůta

Krůtu si obvykle dopřáváme ve sváteční dny. Nic však nebrání tomu, abychom si ji upekli kdykoliv během roku. Lze ji podávat s knedlíkem a zelím či bramborovým salátem.

Suroviny:
1 krůta asi 3 kg
1 cibule
½ másla
asi 100 g uzené slaniny
sůl, kmín

Postup přípravy

Krůtu očistíme, uřízneme křídla, ty uvaříme v polévce. Dáme do pekáče, dobře prosolíme a prsíčka prošpikujeme slaninou. Zbytek slaniny na klínky a rozčtvrcenou cibuli dáme vedle do pekáče. Přidáme kmín, obložíme nakrájeným máslem, podlijeme vodou (asi 3 dcl) a dáme péct do trouby asi 20 minut na 220°C a potom teplotu stáhneme asi na 160 – 180 °C a propékáme asi 3 hodiny. Během pečení podléváme výpekem. Podáváme s knedlíkem a červeným zelím, nebo s bramborovým salátem.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Kuřecí směs na čínský způsob

» Kuře pečené v rýži

» Masová směs s asijskými nudlemi

» Pikantní krůtí játra

» Husí prsa s hlávkovým zelím

» Pečená kachna

» Nadívaný krocan

» Kuře jako bažant

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt