Recepty » Přílohy » Chlupaté knedlíky

Chlupaté knedlíky

Suroviny:
5 velkých brambor
5 housek nakrájených na kostičky
2 vejce
10 rovných lžic hrubé mouky
sůl
půl sáčku prášku do pečiva

Postup přípravy

Jemně nastrouhané brambory smícháme s vejci, moukou, houskami, přidáme půl sáčku prášku do pečiva a osolíme. Necháme 15 minut odstát. Pak tvoříme knedlíky velikosti tenisáku, ve vroucí vodě vaříme 20 minut. Po vyndání z vody hned rozkrojíme nití na půlku.

Tyto knedlíky jsou dobré i jako samostatný pokrm např. s opečenou slaninou nebo jen s cibulkou. Často jsou však chlupaté knedlíky využity jako příloha společně s kysaným zelím nebo špenátem k pečenému masu.

Diskuse k článku (0)


Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2019 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt