Recepty » Vepřové maso » Vepřové s fazolkami a žampiony

Vepřové s fazolkami a žampiony

Kostky z vepřového masa připravené na fazolkách a žampionech. Jako přílohu zvolíme bramborové knedlíky.

Suroviny:
0,5 kg vepřového masa plecko
sůl
pepř
200 g čerstvých hub nebo žampionů
3 stroužky česneku
150 – 200 g zelených fazolek
1 cibule
vývar
solamyl
olej

Postup přípravy

Nejprve si maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme, houby nakrájíme na plátky, cibuli na drobné kostičky, česnek prolisujeme. Cibuli orestujeme na oleji, přidáme maso a dále opékáme. Přidáme houby, podlijeme vývarem, případně vodou a dusíme, až bude maso skoro měkké. Potom přidáme fazolky a česnek a necháme ještě chvíli dusit. Nakonec přidáme trochu solamylu, který nejprve rozmícháme ve studené vodě. Když je maso měkké, podáváme ho s bramborovým knedlíkem.

Diskuse k článku (1)


Vyzkoušejte další recepty

» Panenka na grilu jako minutka

» Kotlety na česneku

» Přírodní vepřové kotlety

» Kotlety na hořčici

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2021 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt