Recepty » Vepřové maso » Vepřové s fazolkami a žampiony
Kostky z vepřového masa připravené na fazolkách a žampionech. Jako přílohu zvolíme bramborové knedlíky.
Suroviny:
0,5 kg vepřového masa plecko
sůl
pepř
200 g čerstvých hub nebo žampionů
3 stroužky česneku
150 – 200 g zelených fazolek
1 cibule
vývar
solamyl
olej
Nejprve si maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme, houby nakrájíme na plátky, cibuli na drobné kostičky, česnek prolisujeme. Cibuli orestujeme na oleji, přidáme maso a dále opékáme. Přidáme houby, podlijeme vývarem, případně vodou a dusíme, až bude maso skoro měkké. Potom přidáme fazolky a česnek a necháme ještě chvíli dusit. Nakonec přidáme trochu solamylu, který nejprve rozmícháme ve studené vodě. Když je maso měkké, podáváme ho s bramborovým knedlíkem.
Diskuse k článku (1)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Jablkový moučník s čokoládou
» Krůtí maso s česnekem a paprikou
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt