Recepty » Vepřové maso » Vepřové maso na pivě
Vepřové maso na pivu s cibulí, česnekem a bylinkami. Jako příloha brambory na provensálský způsob.
Suroviny:
1 kg vepřové plece
1 pivo 10°
3 cibule
4 stroužky česneku
3 rajčata
olej
sůl
tymián
kmín
Cibuli a rajčata nakrájíme na plátky, česnek na větší kousky, Maso dáme do pečící nádoby s trochou oleje, osolíme, posypeme kmínem a tymiánem. Přidáme k němu nakrájenou zeleninu a podlijeme pivem(asi 2 dl). Dáme do rozehřáté trouby a pečeme při 200°C asi hodinu. Kontrolujeme a případně podléváme ještě pivem. Když je maso měkké a na povrchu dozlatova upečené, vyndáme ho a nakrájíme na plátky. Podáváme s bramborami na provensálský způsob.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Jablkový moučník s čokoládou
» Krůtí maso s česnekem a paprikou
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt