Recepty » Ryby » Treska s paprikami
Filety z tresky připravené s paprikami, na dochucení použijeme sardelovou pastu a citronovou šťávu. Podávané s bramborami.
Suroviny:
4 filety z tresky, případně z mořské štiky
1 lžička mleté sladké papriky
½ lžičky pálivé mleté papriky
3 papriky (červená, zelená, žlutá)
pepř, sůl
petržel
šťáva z citrónu
máslo
olej
2 lžíce hladké mouky
3 lžičky sardelové pasty
Filety necháme rozmrazit, osušíme je. Osolíme, opepříme a potřeme rozpuštěným máslem a pokapeme citronovou šťávou. Za chvíli posypeme směsí z mouky a červené mleté sladké a pálivé papriky. Necháme prozatím stranou a připravíme si papriky. Očistíme je a nakrájíme na proužky. Připravíme si pánev, na které rozehřejeme olej. Osmažíme filety dozlatova z obou stran. Dáme je stranou a do pánve vložíme papriky, přidáme lžící másla, sardelovou pastu a dusíme, až trochu změknou. Poté dáme opečené filety s paprikou na talíř a jako přílohu zvolíme vařené nebo pečené brambory. Posypeme zelenou petrželkou.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Kuřecí maso s omáčkou se špenátem
» Krůtí maso s mozzarellou a bylinkami
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt