Recepty » Ryby » Filé se sýrem a žampiony
Filé z aljašské tresky s eidamem a žampiony s paprikou. Jako příloha jsou vhodné brambory na jakýkoliv způsob, např. kaše, vařené či pečené.
Suroviny:
Balení filé aljašské tresky (4 ks ryby v balení)
1 zelená či bílá špičatá paprika
1 menší miska žampionů
hladká mouka
koření na ryby
150 g tvrdého nastrouhaného sýra např. eidam
máslo
sůl, pepř
olej
bylinky na posypání brambor (petržel, pažitka, bazalka)
Filé osolíme, obalíme ve směsi z hladké mouky s kořením na ryby. Žampiony nakrájíme na plátky, papriku na krátké proužky. Na pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm žampiony s paprikou, podle chuti trochu osolíme a opepříme. Poté na pánvi osmažíme rybí filé dozlatova, jakmile je filé skoro hotové, přidáme na něj směs z paprik a žampionů. Navrch dáme nastrouhaný sýr. Jakmile se sýr rozteče, můžeme porce podávat na talíře. Podáváme s pečenými nebo vařenými bramborami, které posypeme např. čerstvou nasekanou petrželkou.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Panzanella - salát z rajčat a chleba
» Jablkový moučník s čokoládou
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt