Recepty » Ryby » Candát na víně
Candát zapečený se zeleninou na víně. Pro ochucení použijeme bylinky tymián a oregano a přidáme malé množství smetany.
Suroviny:
6 ks filety z candáta
1 cibule
1 šalotka
cca třetina pórku
oregano
tymián
šťáva z citrónu nebo limetky
sůl, pepř
0,1 - 0,2 dl bílého vína
0,1 dl smetany
40 g másla
petrželová nať
Cibuli, šalotku a pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Candáta osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z citrónu. Necháme chvíli odležet. Na zapékací skleněné misce necháme rozpustit máslo, případně lze použít i olej, a krátce restujeme cibuli, šalotku a pórek. Přidáme candáta, podlijeme vínem a smetanou. Posypeme tymiánem a oreganem. Pečeme v troubě asi půl hodiny na 200°C a ke konci pustíme horkovzduch, aby ryby dostaly barvu. Jako přílohu zvolíme vařené nebo pečené brambory, které posypeme zelenou petrželkou.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Panzanella - salát z rajčat a chleba
» Jablkový moučník s čokoládou
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt