Recepty » Mleté maso » Skotská vejce

Skotská vejce

Skotská vejce - obalená vejce v mletém mase s kořením. Jako příloha brambory. Ochutíme barbecue omáčkou.

Suroviny:
300 g mletého masa
5 vajec
mouka
mléko
sůl
pepř
1 lžička omáčky Worcester
špetka zázvoru
špetka šalvěje
strouhanka
sádlo nebo olej
omáčka barbecue

Postup přípravy

4 vejce uvaříme natvrdo. Necháme vychladnout a oloupeme. Mleté maso osolíme, opepříme, přidáme zázvor, šalvěj a Worcester. Promícháme a rozdělíme na 4 části. Nejprve oloupaná vejce obalíme lehce v mouce a potom je obalíme mletým masem. Dále takto připravená vejce v masu obalíme v mouce, vajíčku rozšlehaném v mléce a nakonec ve strouhance. Na pánvi rozehřejeme olej nebo sádlo a pomalu vejce v masu snažíme. Potom je rozkrojíme navlhčeným nožem v horké vodě. Obložíme zeleninou a podáváme s bramborami. Pokapeme omáčkou barbecue.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Masové kuličky v zeleninové omáčce

» Čevabčiči

» Karbanátky

» Holandské řízečky

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2018 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt