Recepty » Mleté maso » Holandské řízečky
Z mletého masa si uděláme holandské řízky, do kterých přidáme cibuli, česnek, a pochopitelně nesmí chybět sýr.
Suroviny:
½ kg mletého vepřového masa
200 g strouhaného eidamu
½ namočené housky
1 menší cibule
4 stroužky česneku
sůl (některé maso ze supermarketu je solené!)
pepř
lžička majoránky
strouhanka
2 vajíčka dovnitř
2 vajíčka na obalení
Mleté maso dáme do misky, přidáme namočenou housku, strouhaný sýr, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, pepř, majoránku a 2 vajíčka. Zpracujeme pevnější hmotu. Děláme řízečky, které obalíme v trojobalu (mouka, vajíčko, strouhanka) a usmažíme. Podáváme s vařenými bramborami a čerstvou zeleninou.
Komu nevadí více kalorický pokrm, může použít jako maso mletý bůček.
Diskuse k článku (0)
» Masové kuličky v zeleninové omáčce
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
Copyright © 2010 - 2024 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt