Recepty » Polévky » Rýžová polévka z vývaru
Máme tu další recept na levné jídlo. Máme-li vývar, rozhodně ho nevyléváme. Můžeme si z něj připravit jednoduchou a chutnou polévku z rýže a zeleniny.
Suroviny:
300 ml vývaru z kuřete, hovězího nebo vepřového masa
130 g rýže
3 - 4 mrkve
1 - 2 stroužky česneku
hrášek a kukuřice podle chuti nebo alespoň hrst od každé suroviny
několik snítek libečku
trochu pepře
trochu drceného kmínu
1 lžička soli
petrželová nať
Do hrnce dáme vývar, 1,7 l vody, nakrájenou mrkev, hrášek, kukuřici, osolíme, opepříme, přisypeme kmín a nasekaný libeček a česnek. Přivedeme k varu a vaříme asi 30 minut, aby byla mrkev měkká. Potom přidáme rýži a vaříme ještě asi 15 minut. Nakonec přidáme petrželovou nať a můžeme podávat.
Diskuse k článku (0)
» Česneková polévka - česnečka
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
Copyright © 2010 - 2024 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt