Recepty » Polévky
Suroviny:
1/4 hovězího nebo 3 vepřová srdce
1 cibule
3 stroužky česneku
nové koření
pepř
sůl
kořenová zelenina
Srdíčka dáme do tlakového hrnce vařit společně s cibulí, česnekem, kořením a solí. Vaříme alespoň 1 a ½ hodiny. Do druhého hrnce dáme vařit strouhanou zeleninu a 1 lžičku vegety. Vývar ze srdce přecedíme do zeleniny.
Suroviny:
½ hrnečku hrubé krupice
1 lžíce vrchovatá rozměklého sádla
1 vajíčko
špetka muškátového květu
Postup přípravy - nočky:
Z těchto surovin vidličkou umícháme pěkné hladké těsto, tak aby se nelepilo a lžičkou tvoříme nočky a zaváříme do vroucí polévky. Vaříme 5 minut.
Asi 10 minut necháme nočky nabobtnat, aby byly křehké. Nakonec polévku dochutíme petrželkou. Srdíčka můžeme sníst s hořčicí jako ovar.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
Copyright © 2010 - 2025 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt