Recepty » Kuřecí maso » Kuřecí s pomerančovou marinádou
Pikantní kuřecí maso v pomerančové marinádě s opečenými paprikami, cibulí a bramborami.
Suroviny:
0,5 kg kuřecích prsíček
2 papriky různé barvy, např. červená a zelená
1 větší cibule
chilli koření na špičku nože nebo podle toho, jak chceme pokrm ostrý (místo koření můžeme použít feferonku a rozmixovat v marinádě)
0,5 lžíce oregana
pepř z mlýnku podle chuti
sůl podle potřeby
2 pomeranče
2 stroužky česneku
olej
Z pomerančů vymačkáme šťávu, česnek oloupeme a prolisujeme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka a papriky nakrájíme na proužky. Z pomerančové šťávy, oregana, česneku, chilli koření, soli a pepře vytvoříme marinádu. Maso očistíme a nakrájíme na menší a slabší plátky. Trochu osolíme a zalijeme marinádou. Nejlepší je nechat maso marinovat přes noc, ale minimálně alespoň hodinu. Poté necháme rozehřát troubu, nalijeme na plech nebo skleněnou varnou nádobu olej a poklademe maso. Na druhou stranu plechu dáme péct papriku a cibuli, kterou také trochu podle chuti osolíme. Na maso nalijeme část marinády a pečeme, maso do změknutí a aby mělo zlatavou barvu, zeleninu pečeme do změknutí a měla by být trochu dohněda. Podáváme s opečenými bramborami nebo lze směs zabalit do tortilly.
Diskuse k článku (0)
» Závitky se schwarzwaldskou šunkou
» Pikantní pečené kuře s česnekem
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Krůtí maso s česnekem a paprikou
» Svíčková na smetaně z vepřové kýty
» Kýta na žampionech s omáčkou
» Obalované rybí filé s česnekem
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt