Recepty » Kuřecí maso » Pikantní pečené kuře s česnekem
Pečené kuře s ostřejší a zajímavou chutí s česnekem a pálivou paprikou. Podáváme s bramborem a výborně chutná se zeleninovým salátem.
Suroviny:
1 kuře nejlépe chlazené
1 větší nebo 2 menší cibule
4 stroužky česneku
mletá pálivá paprika (množství podle toho, jak chceme mít kuře ostré)
zázvor 2 lžičky
kečup
máslo
2 lžíce sekané petrželové natě
sůl
olej 2 lžíce
Kuře omyjeme, očistíme, zbavíme nežádoucích částí a osušíme. Petržel omyjeme a nasekáme nadrobno. Cibuli a česnek oloupeme a cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme. Připravíme si směs z oleje, 2 lžic kečupu (lze zkombinovat jemný a ostrý), zázvoru, petržele, soli, papriky, cibule a česneku. Promícháme a potřeme směsí kuře na povrchu i zevnitř. Poté si vymažeme pekáč či zapékací misku máslem. Rozehřejeme troubu na 200°C a pečeme kuře dozlatova. Pečeme zvolna a podléváme, pokud se šťáva vypekla. Podáváme s vařenými bramborami (posypeme petrželovou natí) a zeleninovým salátem.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Krůtí maso s česnekem a paprikou
» Svíčková na smetaně z vepřové kýty
» Kýta na žampionech s omáčkou
» Obalované rybí filé s česnekem
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt