Recepty » Přílohy » Lyonské brambory

Lyonské brambory

Příloha z brambor s vůní a chutí česneku a cibule.

Suroviny:
brambory
2 - 3 ks cibule šalotky
2 - 3 stroužky česneku
sůl
pepř
tymián
olej nebo sádlo

Postup přípravy

Nejprve brambory oloupeme a krátce povaříme. Nakrájíme je na plátky. Šalotku a česnek si nakrájíme nadrobno. Plech vymažeme trochu olejem nebo sádlem. Poklademe brambory na plech, osolíme a opepříme je, přidáme tymián a dáme péct do trouby horkovzduchem. Po chvíli přidáme nakrájenou cibuli šalotku. Když už brambory měknou, přisypeme nasekaný česnek. Dopečeme je, aby byly měkké a podáváme k masu. Lze posypat petrželkou nebo pažitkou.

Diskuse k článku (0)


Související obsah

» Zapečené brambory se zelím

» Špenátové brambory

» Bramborové halušky

» Kari rýže

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt