Recepty » Vepřové maso » Kotlety na rajčatech po italsku
Vepřové maso připravené na rajčatech, olivách, česneku, cibuli a podávané s opečenými bramborami na česneku...
Suroviny:
750 g vykostěných kotlet
4 velká rajčata
1 cibule
1 Palička česneku
sůl, pepř, olej, hlad. mouka
1 sáček oliv bez nálevu
Kotlety nakrájíme na slabší plátky (asi 1 cm), trošku naklepeme, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Na větší pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a 4 stroužky česneku. Přidáme plátky masa a společně opékáme po obou stranách. Podlijeme troškou vody a dusíme. Rajčata oloupeme a to tak, že je ponoříme na 1 minutu do vroucí vody. Potom lehce oloupeme. Nakrájíme na větší kostky a asi v polovině vaření přidáme k masu. Chvíli před dokončením přidáme olivy bez nálevu. Šťávu máme již zahuštěnou, kotlety jsme obalili v mouce. Podáváme s česnekovými bramborami a vydatně posypeme sekanou bazalkou nebo listovou petrželkou.
Česnekové brambory
Brambory oloupeme, nakrájíme podélně na plátky a uvaříme do poloměkka. Poté rozložíme na plech. Libovolné množství česneku prolisujeme, zalijeme olejem a touto směsí potřeme brambory, opepříme a ještě asi 15 minut pečeme v horké troubě.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Krůtí maso s česnekem a paprikou
» Svíčková na smetaně z vepřové kýty
» Kýta na žampionech s omáčkou
» Obalované rybí filé s česnekem
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt