Recepty » Vepřové maso » Česneková pečeně
Vepřové maso má v oblibě mnoho lidí. Když pak zkombinujeme kvalitní vepřové a pravý český česnek, můžeme si připravit česnekovou pečeni.
Suroviny:
1 kg vepřové kýty
2 celé paličky česneku nejlépe domácího a čím více tím lépe
½ cibule
100 g slaniny na klínky
sůl, pepř, olej
Maso očistíme, česnek a cibuli oloupeme. Našpikujeme slaninou a celými stroužky česneku, osolíme, opepříme a na cibulce ze všech stran opečeme. 3 stroužky česneku prolisujeme pod maso. Podlijeme vodou a pečeme asi 2 hodiny při 180°C, aby maso bylo měkké a křehké. Výpek nepatrně zahustíme buď moukou nebo 1 lžičkou instantní jíšky. Jako přílohu si můžeme zvolit vařené brambory a čerstvou zeleninu. Lze ale podávat s dušenou rýží nebo domácím bramborovým knedlíkem a špenátem.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Krůtí maso s česnekem a paprikou
» Svíčková na smetaně z vepřové kýty
» Kýta na žampionech s omáčkou
» Obalované rybí filé s česnekem
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt