Recepty » Moučníky » Bábovka s vlašskými ořechy

Bábovka s vlašskými ořechy

Ořechová příchuť je u moučníků oblíbená a bábovka je jedním ze způsobů, jak si takový moučník upéct.

Suroviny na těsto:
120 g mletých vlašských ořechů
200 g másla
400 g polohrubé mouky
200 ml polotučného mléka
5 vajec
2 – 3 lžíce rumu (podle chuti)
1 prášek do pečiva
vhodný tuk a trochu mouky na vymazání a vysypání formy na bábovku

Postup přípravy

Ořechy nameleme nadrobno. Máslo , vejce a mléko vyndáme s dostatečným předstihem ven z lednice, aby nebyly studené a ztuhlé. Mouku promícháme s práškem do pečiva. Vejce zbavíme skořápek a oddělíme žloutky a bílky. Vymažeme a vysypeme si formu tukem a moukou. Smícháme změklé máslo, cukr, rum a žloutky a šlehačem z těchto surovin připravíme tekuté těsto. Přidáme do něj ořechy a po menších částech mouku s práškem do pečiva. Důkladně promícháme a přimícháme mléko.

Nakonec přidáme vyšlehaný sníh, který si připravíme z bílků. Těsto rovnoměrně nalijeme do vymazané a vysypané formy. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme podle toho, jakým způsobem konkrétní trouba peče. Většinou to je asi 1 hodina. Je potřeba bábovku hlídat a vyzkoušet špejlí, jestli je uvnitř už upečená nebo se nám naopak nepřipekla nebo nespálila na povrchu. Vyndáme z trouby, otočíme na talíř a sejmeme formu. Necháme vychladnout a posypeme moučkovým cukrem. Podáváme k čaji nebo kávě.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Broskvový koláč s polevou

» Švestkový koláč s drobenkou

» Koláč s tvarohem a švestkami

» Palačinky s jahodami

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2024 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt