Recepty » Přílohy » Rajčatová salsa
Rajčatová salsa je omáčka z čerstvých rajčat, která se hodí k ostrým pokrmům mexického typu.
Suroviny:
6 rajčat
1 červená cibule
citronová šťáva z jednoho citronu (nebo z limetky)
sůl
cukr
2 stroužky česneku
chilli koření na špičku nože
pepř
koriandr nebo případně použít pažitku nebo petržel
Rajčata a cibuli nakrájíme na kostičky. Česnek prolisujeme. Koriandr nebo jiné bylinky nasekáme nadrobno. Vše smícháme s misce, osolíme, přidáme asi lžičku cukru, citronovou šťávu, chilli kořeni (raději méně, aby nebyla salsa příliš ostrá) a trochu pepře. Důkladně promícháme a necháme odležet a vychladit v ledničce a podáváme k různým pokrmům, např. k fajitas.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Krůtí maso s česnekem a paprikou
» Kýta na žampionech s omáčkou
» Svíčková na smetaně z vepřové kýty
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt