Recepty » Vepřové maso » Bramborák s uzeným masem
Oblíbený bramborák si tentokrát připravíme s uzeným masem.
Suroviny:
1 kg uzeného masa
5 větších brambor
3 vajíčka
5 vrchovatých lžic polohrubé mouky
1 cibule
4 stroužky česneku
sůl, pepř, majoránka
olej na smažení
Uzené maso dáme do kastrolu, celé potopíme do vody a dáme do trouby dusit doměkka. Hotové maso nakrájíme na špalíky a necháme v teple.
Brambory oloupáme, nastrouháme, přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vajíčka, mouku, sůl, pepř a majoránku. Umícháme těsto a na větší pánvi tvoříme větší bramboráky a smažíme po obou stranách.
Dáme na talíř, přidáme uzené krájené maso a bramborák přeložíme. Podáváme s čerstvou zeleninou, dobré je i čerstvé kysané zelí, pokud má někdo rád. Výpek z uzeného masa nevylijeme a uděláme z něj výbornou polévku.
Diskuse k článku (1)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
Copyright © 2010 - 2024 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt