Recepty » Vepřové maso » Bramborák s uzeným masem

Bramborák s uzeným masem

Oblíbený bramborák si tentokrát připravíme s uzeným masem.

Suroviny:
1 kg uzeného masa
5 větších brambor
3 vajíčka
5 vrchovatých lžic polohrubé mouky
1 cibule
4 stroužky česneku
sůl, pepř, majoránka
olej na smažení

Postup přípravy

Uzené maso dáme do kastrolu, celé potopíme do vody a dáme do trouby dusit doměkka. Hotové maso nakrájíme na špalíky a necháme v teple.

Brambory oloupáme, nastrouháme, přidáme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vajíčka, mouku, sůl, pepř a majoránku. Umícháme těsto a na větší pánvi tvoříme větší bramboráky a smažíme po obou stranách.

Dáme na talíř, přidáme uzené krájené maso a bramborák přeložíme. Podáváme s čerstvou zeleninou, dobré je i čerstvé kysané zelí, pokud má někdo rád. Výpek z uzeného masa nevylijeme a uděláme z něj výbornou polévku.

Diskuse k článku (1)


Související obsah

» Plněný bramborák

» Masové kostky na karí

» Bramborové opečené placičky

» Kotlety na olivách

» Debrecínské závitky

» Obložené kotlety

» Vepřová panenka s hořčičnou omáčkou

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2017 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt