Recepty » Hovězí maso » Zadní hovězí se zeleninou a houbami
Pečené zadní hovězí se směsí zeleniny, hub a koření s bramborovým knedlíkem.
Suroviny:
1 kg hovězího zadního masa
několik bobkových listů
sůl
pepř
tymián
špek
několik dl hovězího vývaru
několik kuliček jalovce
olej
3 lžíce kečupu
150 g čerstvých nebo mražených nakrájených hub
2 cibule
2 lžíce sádla
2 – 3 mrkve
1 petržel
Maso si připravíme den předem. Prošpikujeme špekem, v oleji rozmícháme sůl, pepř, přidáme tymián a směsí potřeme maso. Přidáme ještě bobkový list a jalovec. Dáme do chladu do lednice do příštího dne.
Dále si na kolečka nakrájíme mrkev a petržel a na kostičky cibuli. Zeleninu opečeme na pánvi na rozehřátém sádle. Jakmile zelenina chytne barvu, dáme ji stranou a na pánvi opečeme maso ze všech stran. Maso dáme do pekáče, poté k němu přidáme kečup, dáme zpět opečenou směs zeleniny, zamícháme, přidáme vývar, rozmrazené houby, přiklopíme a pečeme v troubě na 220°C. Přibližně po hodině teplotu trochu snížíme na přibližně 200°C. Nezapomeneme maso podlévat a otáčet. Pečeme do změknutí asi přibližně 2 hodiny. Když je maso měkké, nakrájíme ho na plátky a promícháme se směsí zeleniny a hub. Podáváme s bramborovým knedlíkem.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Kuřecí maso cacciatore s bazalkou a oreganem
» Libové vepřové na česneku s bramborami
» Minutka z kotlety (nebo z kuřecího)
» Kotlety s česnekem a paprikou
» Těstoviny s kuřecím a vajíčky
» Kuřecí směs na česneku s těstovinami
Copyright © 2010 - 2022 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt