Recepty » Vepřové maso » Vepřové srdce na paprice
Srdce připravené v omáčce se sladkou paprikou a slaninou. S dobře připravenou rýží velmi chutné.
Suroviny:
4 vepřová srdce
50 g slaniny
1 cibuli
2 stroužky česneku
sůl, pepř, nové koření
2 lžičky sladké papriky
Srdce očistíme od tučného a dalších nečistot, umyjeme a dáme do tlakového hrnce do studené vody. Přidáme sůl, pepř, nové koření (asi 5 kuliček), česnek a půl cibule. Vaříme asi 1 a ¼ hodiny. V další nádobě osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme slaninu nakrájenou na klínky a 2 lžičky sladké papriky. Zalijeme procezeným vývarem, přidáme na plátky nakrájené maso a dusíme ještě asi 20 minut. Zahustíme trochou instantní jíšky. Dle potřeby ještě dosolíme a podáváme s dušenou rýží nebo houskovým knedlíkem. Můžeme také použít srdce hovězí, ale je potřeba ho o trochu déle vařit.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Jablkový moučník s čokoládou
» Krůtí maso s česnekem a paprikou
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt