Recepty » Vepřové maso » Vepřové srdce na paprice

Vepřové srdce na paprice

Srdce připravené v omáčce se sladkou paprikou a slaninou. S dobře připravenou rýží velmi chutné.

Suroviny:
4 vepřová srdce
50 g slaniny
1 cibuli
2 stroužky česneku
sůl, pepř, nové koření
2 lžičky sladké papriky

Postup přípravy

Srdce očistíme od tučného a dalších nečistot, umyjeme a dáme do tlakového hrnce do studené vody. Přidáme sůl, pepř, nové koření (asi 5 kuliček), česnek a půl cibule. Vaříme asi 1 a ¼ hodiny. V další nádobě osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme slaninu nakrájenou na klínky a 2 lžičky sladké papriky. Zalijeme procezeným vývarem, přidáme na plátky nakrájené maso a dusíme ještě asi 20 minut. Zahustíme trochou instantní jíšky. Dle potřeby ještě dosolíme a podáváme s dušenou rýží nebo houskovým knedlíkem. Můžeme také použít srdce hovězí, ale je potřeba ho o trochu déle vařit.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Svíčková pečeně na smetaně

» Plněné papriky s rajskou omáčkou

» Pikantní krůtí játra

» Španělské ptáčky

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt