Recepty » Vepřové maso » Kotlety na smetaně jako zvěřina
Vepřové maso na způsob zvěřiny s kořením a smetanou. Podáváme s knedlíkem.
Suroviny:
1 kg vepřových kotlet bez kosti
150 g celeru
3 střední mrkve
2 stroužky česneku
1 cibule
2 lžíce džemu (šípkový nebo rybízový)
sůl
několik kuliček jalovce, nového koření, černého pepře
¼ lžičky tymiánu
koření divočina
1 smetana
100 g špeku
máslo
bobkový list 3 - 4 ks
2 dl červeného vína
Celer, mrkev a česnek nakrájíme na plátky a cibuli na kostičky. Maso prošpikujeme špekem a osolíme. Na pánvi rozehřejeme trochu másla a přidáme k němu část slaniny. Přisypeme nakrájenou zeleninu a opečeme. Přidáme maso, posypeme kořením (pepř, nové koření, tymián, bobkový list a koření na divočinu) a pečeme.
Poté podlijeme vínem, přikryjeme a pečeme do změknutí masa. Průběžné podléváme vývarem. Když je maso měkké, přidáme džem. Rozmixujeme zeleninu dohladka. Nakonec přidáme smetanu, promícháme a necháme prohřát. Podáváme s bramborovým nebo houskovým knedlíkem a přidat můžeme brusinky.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt