Recepty » Kuřecí maso » Kuřecí řízky v žampionové směsi

Kuřecí řízky v žampionové směsi

Kuřecí plátky s žampiony na víně a smetaně. Jako příloha opečené brambory nebo hranolky.

Suroviny:
0,5 kg kuřecích prsních řízků
40 g másla
pepř
sůl
olej
250 g žampionů
1 cibule
1 smetana
3 lžíce bílého vína
petržel

Postup přípravy

Lehce naklepané kuřecí řízky osolíme, opepříme a opečeme po obou stranách na pánvi na oleji. Opečené řízky vyjmeme a necháme v teple. Do pánve přidáme máslo, nakrájené žampiony, nakrájenou cibuli na kostičky a osmahneme. Zalijeme smetanou a vínem a necháme chvíli prohřát. Jako přílohu podáváme opečené brambory nebo hranolky a posypeme čerstvou petrželkou.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Kuřecí s limetkou

» Kuřecí řízky s bylinkovým máslem

» Řecké kuře

» Kyjevské kuřecí maso

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2019 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt