Recepty » Kuřecí maso » Kuřecí s petrželí

Kuřecí s petrželí

Petržel je jednou z nejběžnějších bylinek u nás. Pěstuje ji skoro každý. Moc lidí třeba neví, že jde o bohatý zdroj vitamínu C, dokonce bohatší než paprika nebo citrusy. Navíc je oblíbená díky své nezaměnitelné chuti a používá se jak syrová, například do salátů nebo i na posypání příloh, tak i přímo do pokrmů. S petrželí si můžeme připravit jednoduché jídlo z kuřecích prsou.

Suroviny:
300 g kuřecí prsa
10 snítek petrželové natě
4 stroužky česneku
olej
pepř, sůl, grilovací koření

Postup přípravy

Z 1 kuřecího prsa lze udělat až 3 porce. Maso nakrájíme na 3 plátky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno. Česnek prolisujeme. Smícháme petržel, česnek a 2 lžíce oleje. Maso z obou stran osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Navrch dáme pouze z jedné strany směs s česnekem a petrželí. Dáme do předehřáté trouby na rošt a pečeme na 180°C asi 20 minut. Podáváme s opečenými bramborami.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Kuřecí guláš italsky

» Kuřecí zapečené se sýrem

» Kuřecí steak s topinkami

» Pečené papriky s kuřecím masem

» Špízy s masem a se slaninou

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2022 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt