Recepty » Kuřecí maso » Kuřecí s petrželí
Petržel je jednou z nejběžnějších bylinek u nás. Pěstuje ji skoro každý. Moc lidí třeba neví, že jde o bohatý zdroj vitamínu C, dokonce bohatší než paprika nebo citrusy. Navíc je oblíbená díky své nezaměnitelné chuti a používá se jak syrová, například do salátů nebo i na posypání příloh, tak i přímo do pokrmů. S petrželí si můžeme připravit jednoduché jídlo z kuřecích prsou.
Suroviny:
300 g kuřecí prsa
10 snítek petrželové natě
4 stroužky česneku
olej
pepř, sůl, grilovací koření
Z 1 kuřecího prsa lze udělat až 3 porce. Maso nakrájíme na 3 plátky. Petrželovou nať nasekáme nadrobno. Česnek prolisujeme. Smícháme petržel, česnek a 2 lžíce oleje. Maso z obou stran osolíme, opepříme a posypeme grilovacím kořením. Navrch dáme pouze z jedné strany směs s česnekem a petrželí. Dáme do předehřáté trouby na rošt a pečeme na 180°C asi 20 minut. Podáváme s opečenými bramborami.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt