Recepty » Kuřecí maso » Kuřecí maso s mandlemi
Kuřecí maso s kořením, mandlemi, zeleninou a podávané s rýží.
Suroviny:
0,5 kg kuřecích prsíček
3 cibule
menší miska celeru
lžička kari
3 lžičky solamylu
4 lžíce sójové omáčky
masox nebo kuřecí vývar
30 g mandlí nasekaných na plátky
olej
¼ lžičky pepře
½ lžičky soli
4 lžíce polosladkého bílého vína
Cibuli a celer oloupeme,očistíme a nakrájíme na proužky do oddělených misek. Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Na maso dáme solamyl, 2 lžíce sójové omáčky a promícháme. Masox nebo vývar (asi 4 dl) promícháme s 2 lžícemi sójové omáčky, solí a pepřem. Do vína přisypeme kari koření a opět promícháme. Všechny suroviny máme nyní připraveny v oddělených nádobách a budeme je postupně zpracovávat a používat. Nejprve rychle a krátce opražíme na pánvi mandle, nesmí se spálit. Měly by pouze malinko ztmavnout. Poté krátce a zvlášť na oleji restujeme cibuli, celer a maso. Dáme prozatím do hrnce stranou, přiklopíme poklicí, aby moc nevychladly, když restujeme další části pokrmu. Poté dáme do pánve připravený vývar (asi polovinu cca 2dl) se solí, pepřem a sójovou omáčkou, přisypeme maso, cibuli, celer, smícháme, přiklopíme poklici a dusíme, případně podléváme vývarem. Za pár minut přidáme víno s kari kořením a dusíme celkem asi 10 až 15 minut, aby bylo maso a celer měkké. Podáváme s vařenou rýží. Ozdobíme zeleninou a bylinkami.
Diskuse k článku (0)
» Přírodní kuřecí plátek s bylinkami
» Krůtí maso s česnekem, paprikou a zeleninovou směsí
» Vepřové kotlety s houbovou omáčkou
» Kuřecí maso s omáčkou se špenátem
» Krůtí maso s mozzarellou a bylinkami
Copyright © 2010 - 2023 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt