Recepty » Kuřecí maso » Kuře na mrkvi a petrželi

Kuře na mrkvi a petrželi

Kuře na jednoduchý způsob, pečené se zeleninou, slaninou a podávané s vařenými bramborami.

Suroviny:
Kuře celé
4 – 6 petržele (kořen)
4 – 6 mrkví podle velikosti
2 polévkové lžíce oleje
pár plátků slaniny
sůl, pepř

Postup přípravy

Mrkev a petržel důkladně omyjeme, oloupeme a nakrájíme na klínky dlouhé asi 5 cm. Maso omyjeme a osušíme. Dále ho osolíme. Pokud je kuře tučné, odstraníme z něj přebytečný tuk. Do skleněné pečící mísy dáme na dno nejprve nakrájenou kořenovou zeleninu, přiměřeně osolíme a opepříme, přidáme dvě lžíce oleje a promícháme. Poté dáme do mísy i kuře a navrch nakrájenou slaninu. Vyhřejeme si troubu na 230°C a vložíme do ní mísu s kuřetem a zeleninou, kterou přikryjeme poklicí. Pečeme přibližně 30 minut a potom snížíme teplotu na 180°C a pečeme do doby, než je maso měkké. Nezapomínáme podlévat, aby se maso při vypečení tekutiny nespálilo. Nakonec na chvíli odkryjeme poklici, aby se kuře z vrchu opeklo a kůže byla opečená a křupavá. Pozor, aby se povrch nespálil, bez poklice podle pohledu pečeme asi 10 – 15 minut. Podáváme s vařenými bramborami, které lze posypat bylinkami.

Diskuse k článku (0)


Vyzkoušejte další recepty

» Kuřecí s bazalkou, paprikou a chilli

» Kuřecí prsa na barbecue

» Špagety s kuřecí směsí

» Špíz z kuřecího masa a sýru

Recepty

Sladké

Maso

Copyright © 2010 - 2024 Recepty - Celkově.cz - Podmínky užívání - Kontakt